HTML

Why can't we be like us

Be who you are and say what you feel. Because those who matter don't mind and those who mind don't matter.

Friss topikok

Címkék

alaptörvény (1) alfahír (1) alkohol (1) alkotmány (1) álszent (1) angol (1) ATV (1) Aylan (1) Bajnai Gordon (1) Balogh Gábor (1) bank (1) Barátok közt (1) Bayer Zsolt (2) Bencsik Gábor (1) Beppe Grillo (1) Bilderberg (1) blaszfémia (1) bográcsgulyás (1) Bohár Dániel (1) Brian élete (1) buzilobbi (1) Célpont (1) Charile Hebdo (2) CIA (1) cigány (1) cinizmus (1) Clark Ádám tér (1) David Cameron (1) demokrácia (2) demokratikus választás (1) denevér (1) dependent contractor (1) DK (1) dohányzás (1) dongó (1) Dopeman (1) drogprevenció (1) drogszűrés (1) drón (2) Együtt (1) értékelő (1) EU (1) Európa balekjai (1) euroszkepticizmus (1) Fabriczi Kováts Mihály (1) facebook közlemény (1) fasizmus (1) fehérjehalmaz (1) fékek és ellensúlyok (1) fidesz (5) Fidesz (8) finanszírozás (1) foci (1) forrás (1) Forza Italia (1) found footage (1) futball (1) Garibaldi (1) geci (1) gyűlöletbeszéd (1) gyurcsány (1) háború (1) halálozási ráta (1) hányinger (1) hasonlat (1) híradó (2) HírTV (1) hitelezés (1) humor (2) Hypós Feri (1) Ideglelés (1) illiberalizmus (5) Index (1) internetadó (1) irónia (2) istenkáromlás (1) Je suis Charlie (1) jobbik (1) jog (1) jogállamiság (3) József Nádor tér (1) Juhász Péter (1) kábítószer (1) kábítószerfogyasztás (1) KEHI (1) kétharmad (1) kétharmados felhatalmazás (1) Kim Dzsong Un (1) kirekesztés (1) Kisberk Szabolcs (1) kitalicskázás (1) kitiltás (1) kitüntetés (1) Kocsis Máté (1) kommunizmus (1) konzultáció (1) korrupció (2) Kósa Lajos (1) Kossuth tér (1) Kövér László (1) közfelháborodás napja (1) Krasznahorkai Emma (1) Kunfalvi Nóra (1) Lega Nord (1) legitimáció (1) levél (1) liberális (3) liberális detektor (1) liberalizmus (3) lmp (1) Losonczi Kata (1) lovagkereszt (1) magyar foci (1) Magyar Hírlap (1) Magyar Krónika (1) Marie Le Pen (1) MBA (1) melegfelvonulás (1) menekült (1) Mészáros Lőrinc (1) millenáris (1) Monty Python (1) mszp (2) munka (1) munkaalapú társadalom (1) munkajog (1) munkáltató (1) munkavállaló (1) NAV (2) NAV botrány (1) NB1 (1) NBA (1) nemzeti (1) Nigel Farage (1) Norvég Civil Támogatási Alap (1) nyelvtanulás (1) oktatás (1) Olaszország (1) Oliver Stone (1) önkormányzati választás (1) Orbán Gáspár (1) Orbán Ráhel (1) Orbán Viktor (11) összeesküvés elmélet (1) Palvin Barbara (1) párbeszéd (1) parlament (1) politika (6) populizmus (2) pride (1) proli (1) rasszizmus (1) Rogán Antal (1) RTL Klub (2) sajtószabadság (1) segítségnyújtás elmulasztása (1) Semjén Zsolt (1) Silvio Berlusconi (1) Simicska Lajos (1) Skype (1) sperma (1) sportfinanszírozás (1) Svájci magánegyetem (1) Szabó Tímea (1) szatíra (2) Széchenyi Bank (1) Szijjártó Péter (1) Szúcs (1) Tállai András (1) társadalomkritika (1) Taxi (1) teleshop (1) tényfeltáró riport (1) tőke (1) tőkeemelés (1) tüntetés (7) Türr István (1) Tusványos (2) Uber (1) újságírói etika (1) Ukrajna (1) unortodox gazdaságpolitika (1) üzlet (1) Vágási Feri (1) vallás (1) Várady Zsolt (1) véleményszabadság (1) Viber (1) vicc (1) Vida Ildikó (2) WhatsApp (1) Címkefelhő

Értelmező szótár fideszeseknek, avagy miért vagyunk kénytelenek tüntetéssel elütni a drága időnket

Dow Jones 2014.11.09. 21:53

 

Kedves Kormánypártiak,

 

Tekintettel arra, hogy érdemi párbeszéd nem pusztán amiatt nincs köztünk, mert ti legtöbbször egész egyszerűen nem vagytok hajlandóak vitába bocsátkozni, hanem azért sem, mert ha éppenséggel kedvetek szottyan időt szakítani a liberális idegenszívűek nyugatimádattól fertőzött kérdéseinek megválaszolására, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy bizonyos fogalmakat egy nemzeti-keresztény konzervatív polgár homlokegyenest eltérő jelentéstartalommal használ, mint egy ellenzéki (most tekintsünk el a Jobbik nevű brigád ellenzéki pártként való számbavételétől, mert annak sok értelme nincs). Így aztán úgy érzem, iránytűként szolgálhat számotokra az alábbi, államelméleti alapfogalmakra vonatkozó értelmező szótár, melynek ismerete nélkül továbbra is jobban járunk, ha inkább a Fővárosi Állat- és Növénykert cerkófketrecének makogását hallgatjuk egymás hangja helyett.

 

1. sajtószabadság

 

A sajtószabadság sérülésmentes létezését nem támasztja alá, hogy az ATV-t továbbra is lehet fogni, vagy hogy az Index munkatársai szabadlábon vannak. A sajtószabadság nevű alapjog nem pusztán annyi jelentést hordoz, hogy annak tartalma mindaddig nem sérül, amíg lehet látni, olvasni, hallani kormánnyal szembeni kritikákat is. A sajtószabadság egy olyan alapjog, amelynek keretei között garantálni kell a vélemények teljes körű, kiegyensúlyozott, valósághű bemutatását, valamint az elfogulatlan tájékoztatást. Emiatt nem legyinthetek egyet és röhöghetem ki a sajtószabadságot a kormányon számon kérőket akkor, amikor az állami televízió esti híradója adófizetők pénzéből készít kormánypropagandát úgy, hogy például a NAV elnök korrupciós bűncselekmény elkövetésének gyanújával kapcsolatos beismeréséről pár percben, a Kínában született pandabébik bemutatása után, teljesen jelentéktelen hírként számol be. Vagy éppen tényként közli, hogy a kormányt kritizáló hírportálok hazudoznak. A magyar állami televízió híradója jelenleg alkotmánysértően, a sajtószabadság alapjogába ütközve működik és ezen az sem segít, hogy el lehet kapcsolni.

 

2. jogállamiság

 

Egy berendezkedés akkor tekinthető jogállamnak, amennyiben mentalista képességek híján is meg tudjuk ítélni, hogy cselekedeteinket az állam miként, milyen eljárásban értékeli. Például, ha az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 63.§-ában nem olvashatjuk, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (tömören KEHI) jogköre kiterjedne a nem a magyar államháztartás valamely alrendszeréből kifizetett állami vagyonra is, akkor teljes meggyőződéssel bízhatunk benne, hogy a norvég államháztartás valamely alrendszeréből kifizetett támogatás felhasználását nem fogja vizsgálni a KEHI pusztán azért, mert a fideszes arcok szerint ez a nemzet érdeke. A jogállamiság tehát ha úgy tetszik azt jelenti, hogy hiába tartod nemzeti érdeknek a fa játékkocka hörgés közepette történő átpaszírozását egy kör alakú résen, másik megoldás után kell nézned.

 

3. demokrácia

 

A demokrácia egy olyan politikai rendszer, amelyben minden hatalom a népé, így a nép bizalomvesztése esetén a demokratikus rendszer legitimációja megszűnik. Igen, ez nem csak a választásoknak nevezett remekbe szabott hacacáré idején történhet meg. Megtörténhet akár utána is, például úgy, hogy a nép az utcára vonul minden nap és jelzi, hogy a továbbiakban nincs bizalma a vezetői iránt. Nem kell ezen túlságosan meglepődni kedves fideszesek. Tényleg úgy gondoljátok, hogy a nép borjú módjára fogja biztosítani a legitimációt akkor is, ha a gyanúba keveredett NAV elnök a saját maga által vezetett vizsgálóbizottság élére állva, anyatigrisként deríti ki magáról, hogy ártatlan mint Szűz Mária? Ha szerintetek ez így rendben van, akkor beszélgessetek el a demokrácia fogalmáról Kim Dzsong Un, NBA rajongóval.

 

Bízom benne, hogy a fenti kisokos áttekintése hasznos iránymutatást jelent számotokra kijelentéseink értelmezése során és annak megértésében, hogy miért is nem fogunk egyszer csak szépen hazamenni az utcákról úgy, ahogy ti azt feltételezitek.

 

További kellemes értetlenkedést.

 

Címkék: híradó párbeszéd tüntetés demokrácia korrupció legitimáció sajtószabadság jogállamiság Fidesz ATV NAV Index KEHI NBA Kim Dzsong Un

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://likeus.blog.hu/api/trackback/id/tr936882151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2014.11.10. 09:26:52

Hiába! Nem értik. Nem azért mert ennyire hülyék. Egyszerűen nem akarják érteni. Mert így jó nekik ahogy most van. Adófizetők pénzéből élhetnek átlagon felüli életszínvonalon. Ha te megtehetnéd akkor te is megtennéd. Feltéve persze ha lenne hozzá gyomrod és némi hiány az erkölcsi érzékedben. Na, ez az ami megkülönböztet bennünket az orbántól és a volt kollégiumi haverjaitól és az ő talpnyalóitól.

Na?? 2014.11.10. 09:42:54

Kimaradt a helyesírás fogalmának meghatározása.

Ahogy látom, a szerző számára ez a fogalom ismeretlen is.

Netuddki. 2014.11.10. 10:25:28

@Na??: Csak szólok, ez nem magyar nyelvtannal foglalkozó blog. Ha esetleg nem tűnt volna fel...

Netuddki. 2014.11.10. 10:30:23

Kis adalék:
index.hu/gazdasag/2014/11/10/varga_nem_menti_fel_a_nav-elnokot/

"Varga: Mondja meg valaki, mi a baj Vidával"
Mondom én, hogy nem akarják érteni. A helyzet az, hogy már nem az ildikóval van probléma, hanem mihállyal. Szóval, húzzon a picsába mihály. A viktor meg nevezzen ki olyat pénzügyminiszternek aki szétcsap a NAV-ban! Feltéve ha ez érdeke viktornak. Csakhát akkor mi lesz az ÁFAcsalási bizniccel. Meg mi lesz a dohány jövedéki és ÁFA csalási bizniccel?
Egyáltalán van valaki a fideszben aki hajlandó kiállni és tisztázni a helyzetet?

bölcsbagoly 2014.11.10. 10:43:59

Lózungok balfékről. Frusztráltságotokban már nem tudtok mit csinálni! De hát ott van Kövér ajánlata - ugyis félremagyaráztátok, vagy ha az nem tetszik, a Kuncefié! Az elég egyértelmű volt.

Szúnyog 2014.11.10. 13:00:07

Röhejes vagy szerző, írásod meg átlátszóan primitív. Nem baj, szard el az idődet ilyen hülyeségekre!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.10. 13:28:07

@bölcsbagoly: @Szúnyog:

Köszönjük az illusztrációt a blogbejegyzéshez. A többség örül nektek.

KUHULIN 2014.11.10. 14:29:32

" (most tekintsünk el a Jobbik nevű brigád ellenzéki pártként való számbavételétől, mert annak sok értelme nincs)."
Idáig olvastam.
süti beállítások módosítása