HTML

Why can't we be like us

Be who you are and say what you feel. Because those who matter don't mind and those who mind don't matter.

Friss topikok

Címkék

alaptörvény (1) alfahír (1) alkohol (1) alkotmány (1) álszent (1) angol (1) ATV (1) Aylan (1) Bajnai Gordon (1) Balogh Gábor (1) bank (1) Barátok közt (1) Bayer Zsolt (2) Bencsik Gábor (1) Beppe Grillo (1) Bilderberg (1) blaszfémia (1) bográcsgulyás (1) Bohár Dániel (1) Brian élete (1) buzilobbi (1) Célpont (1) Charile Hebdo (2) CIA (1) cigány (1) cinizmus (1) Clark Ádám tér (1) David Cameron (1) demokrácia (2) demokratikus választás (1) denevér (1) dependent contractor (1) DK (1) dohányzás (1) dongó (1) Dopeman (1) drogprevenció (1) drogszűrés (1) drón (2) Együtt (1) értékelő (1) EU (1) Európa balekjai (1) euroszkepticizmus (1) Fabriczi Kováts Mihály (1) facebook közlemény (1) fasizmus (1) fehérjehalmaz (1) fékek és ellensúlyok (1) Fidesz (8) fidesz (5) finanszírozás (1) foci (1) forrás (1) Forza Italia (1) found footage (1) futball (1) Garibaldi (1) geci (1) gyűlöletbeszéd (1) gyurcsány (1) háború (1) halálozási ráta (1) hányinger (1) hasonlat (1) híradó (2) HírTV (1) hitelezés (1) humor (2) Hypós Feri (1) Ideglelés (1) illiberalizmus (5) Index (1) internetadó (1) irónia (2) istenkáromlás (1) Je suis Charlie (1) jobbik (1) jog (1) jogállamiság (3) József Nádor tér (1) Juhász Péter (1) kábítószer (1) kábítószerfogyasztás (1) KEHI (1) kétharmad (1) kétharmados felhatalmazás (1) Kim Dzsong Un (1) kirekesztés (1) Kisberk Szabolcs (1) kitalicskázás (1) kitiltás (1) kitüntetés (1) Kocsis Máté (1) kommunizmus (1) konzultáció (1) korrupció (2) Kósa Lajos (1) Kossuth tér (1) Kövér László (1) közfelháborodás napja (1) Krasznahorkai Emma (1) Kunfalvi Nóra (1) Lega Nord (1) legitimáció (1) levél (1) liberális (3) liberális detektor (1) liberalizmus (3) lmp (1) Losonczi Kata (1) lovagkereszt (1) magyar foci (1) Magyar Hírlap (1) Magyar Krónika (1) Marie Le Pen (1) MBA (1) melegfelvonulás (1) menekült (1) Mészáros Lőrinc (1) millenáris (1) Monty Python (1) mszp (2) munka (1) munkaalapú társadalom (1) munkajog (1) munkáltató (1) munkavállaló (1) NAV (2) NAV botrány (1) NB1 (1) NBA (1) nemzeti (1) Nigel Farage (1) Norvég Civil Támogatási Alap (1) nyelvtanulás (1) oktatás (1) Olaszország (1) Oliver Stone (1) önkormányzati választás (1) Orbán Gáspár (1) Orbán Ráhel (1) Orbán Viktor (11) összeesküvés elmélet (1) Palvin Barbara (1) párbeszéd (1) parlament (1) politika (6) populizmus (2) pride (1) proli (1) rasszizmus (1) Rogán Antal (1) RTL Klub (2) sajtószabadság (1) segítségnyújtás elmulasztása (1) Semjén Zsolt (1) Silvio Berlusconi (1) Simicska Lajos (1) Skype (1) sperma (1) sportfinanszírozás (1) Svájci magánegyetem (1) Szabó Tímea (1) szatíra (2) Széchenyi Bank (1) Szijjártó Péter (1) Szúcs (1) Tállai András (1) társadalomkritika (1) Taxi (1) teleshop (1) tényfeltáró riport (1) tőke (1) tőkeemelés (1) tüntetés (7) Türr István (1) Tusványos (2) Uber (1) újságírói etika (1) Ukrajna (1) unortodox gazdaságpolitika (1) üzlet (1) Vágási Feri (1) vallás (1) Várady Zsolt (1) véleményszabadság (1) Viber (1) vicc (1) Vida Ildikó (2) WhatsApp (1) Címkefelhő

A futball olyan, mint Palvin Barbara

Dow Jones 2014.12.19. 07:34

A szóbeszéd szerint Orbán Viktor, újraválasztását követően a közrádió egyik vezetőjével társalogva azt a megállapítást tette, hogy a magyar nemzet legfőbb attribútuma a hétvégi, NB 1-es körkapcsolás. Azt korábban is tudtunk, hogy ha nemzeti attribútumról van szó, a miniszterelnök nem ismer tréfát, de 2010 óta nem nagyon kell bizonygatni, hogy a jelenlegi kormányzat kiemelt figyelmet fordít a labdarúgásra. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint az eddigi 22.193 milliárdról 26.281 milliárdra nőtt a 2016-ig stadionépítésre fordítható összeg.

A fenti összeg nagyságánál már csak az tekinthető félelmetesebbnek, amikor kiderül, hogy többek között magyar alacsonyabb osztályban szerénykedő, jövőkép nélkül tengődő klubok infrastruktúráját kívánjuk fejleszteni. Mivel pusztán az adatokat szemlélve az egész sztori groteszk és szürreális, vizsgáljuk meg, hogyan vélekedik a kérdésről futballrajongó kormányfőnk.

„A futball olyan, mint a bográcsgulyás.”

Orbán Viktor számos kreatív asszociációval szolgált rá a frappáns hasonlatok földi helytartója címre. Regnálása óta tudjuk például, hogy a bank olyan, mint a denevér (ravasz, mert „mikor a madarakra vetnek ki adót, a denevér a fogait mutatja, amikor az egerekre, akkor meg a szárnyait”), a magyar gazdaság pedig valójában egy dongó („a tudósok szerint a dongó nem lehet képes repülni a súlya, mérete, szárnyai nagysága miatt és mégis tud”). A későbbiekben látni fogjuk, hogy bár a futball szintén lehetne akár ravasz denevér is, vagy éppen dongó, az mégiscsak egy bográcsgulyás-szerű képződmény: folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész lesz. Egyszerűbb ez, mint követni Laci bácsi szakácskönyvét. Különösen mert…

„…a futballklub nem gazdasági vállalkozás. Aki nem így gondolja, félreérti a helyzetet.”

Elképzelhető, hogy félreértjük, de írjuk tévedésünket annak számlájára, hogy a cégjegyzék adatai meglehetősen félrevezetőek. A futballklubokat működtető szervezetek ugyanis gazdasági társaságok. Tekintettel arra, hogy a 2006. évi V. törvény szerint a cégjegyzék közhiteles nyilvántartás, így a benne foglaltakat kénytelenek vagyunk a valóságnak megfelelőnek elfogadni, muszáj visszakérdeznünk, hogy ha egy futballklub nem gazdasági vállalkozás, akkor mégis fán terem?

„Egy gazdasági vállalkozásnak egyetlen szempontja van, hogy a pénz tulajdonosa, a vállalkozás tulajdonosa minél nagyobb hasznot tudjon realizálni. A futballban ez lehetetlen.”

A fentiek alapján a futballklubok jobban tennék, ha sürgősen átalakulnának valamilyen üzletszerű tevékenységet hírből sem ismerő brigáddá és abbahagynák szánalmas vergődésüket a profitorientált gazdasági társaságok zűrös világában. A tulajdonosoknak nem főne a fejük az olyan szabályok miatt, mint mondjuk a Ptk. 3:133.§ (2) bekezdése, mely szerint, ha egy társaság tartósan veszteséges, felmerülhet a megszűnésének szükségessége is. A Videotonnak sem lenne szüksége 600 millió forintos tőkepótlásra, így aztán simán beelőzné a részvénytársaságként hánykolódó Manchester Unitedet, amely osztalékfizetéssel meg ki tudja, még mivel bajlódik.

„Ezért a futball és egy futballcsapat közelebb áll a kultúrához, mint társadalmi jelenséghez, semmint a gazdasági vállalkozásokhoz.”

Eméssze meg tehát mindenki, hogy a futball nem üzlet. A futball csak úgy létezik, önmagáért, mert szép. A futball olyan, mint Palvin Barbara, aki leszarja a pénzügyeket. Bár, ha üres a hasa azért kér enni, de valahogy csak összedobjuk, mi rajongók. Hiába hatalmas az étvágya.

26.281 milliárd forint, fordulónként átlagosan 2601 fizető nézőnek. Harcoljunk hát tovább a kulturális válság ellen. Vagy rögzítsük végre, hogy a miniszterelnök a feladatának ellátásához szükséges minimális ismeretekkel sem rendelkezik, vagy ha mégis, minket minden bizonnyal bolondnak néz.

Címkék: üzlet foci futball denevér hasonlat magyar foci bográcsgulyás dongó sportfinanszírozás Orbán Viktor NB1 Palvin Barbara

6 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://likeus.blog.hu/api/trackback/id/tr606996999

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.12.19. 17:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2014.12.19. 12:15:01

"A futball olyan, mint Palvin Barbara"

Vagyis semmi extra azonban iszonyatosan túlfizetett és hypolt?
Egyetértek.

Fánkevő Fáncsi 2014.12.19. 15:00:40

@Túrós: Ez egy nagyon szar hasonlat Túrós. Palvin sikeres a nemzetközi topmodell porondon. Az, hogy néhány buta és irigy magyart ez irritál, az nem változtat a tényen. Ezt a tény nem teszi semmissé az, hogy szerinted, vagy a blogos szerint és még másik 10000 magyar csóró lúzer szerint randa mint a bűn és túlfizetett. Ettől még ő sikeres és híres marad, ti pedig maradtok lúzerek és névtelenek. Szerinted Palvin fizetése (ami jórészt külföldi magáncégektől származik) az csak egy kitaláció, egy hype? A buta tőkések túlfizetnek egy hype-olt picsát?

A magyar futball pedig úgy szar ahogy van, a nemzetközi és a belföldi porondon egyaránt. Szó sincs arról, hogy semmi extra. Szar. Fos. Kaka, amiből 10000 semmihez nem értő léhűtő pióca jól megél évtizedek óta. Nem csak a focisták, ez egy egész rendszer.
És O.V. jóvoltából az adófizetők fizetik meg az árát, az állam fizeti a beruházásokat stadionépítéseket, prémiumokat. Az adózók. Mindenki, még az is akit cseppet sem érdeket a magyar futball.
Csak azért mert O.V. imádja a focit, fizesse a vámot érte mindenki.

Sciher Gábor 2014.12.19. 19:17:50

A Palvin Barbarás összehasonlítást én sem értem? Miért, milyen Palvin Barbara?
azt se tudom, mennyit keres... :/

zila5 2014.12.21. 11:01:01

@Fánkevő Fáncsi:
Bizony, ha körülnézünk a miniszterelnök úr köreiben, csupa csúnya a nőt és tehetségtelen férfit láthatunk.
A szép nők és a tehetséges férfiak kénytelenek saját erejükből boldogulni.
Kivéve talán Ákost, aki szép és tehetséges. :DDD

Orszag 2014.12.21. 15:06:09

@Fánkevő Fáncsi: Ugyan már, kellő marketinggel belőlem is lehetne Palvin Barbara.

toportyánzsóti 2014.12.27. 11:17:34

Döbbenetesen sötét ez az egyed,olyan országot nevez példaképnek ahol4 rubelből 3-at ellopnak a nemzeti offshorkkok,a férfiak majd fele alkoholista?!
süti beállítások módosítása