HTML

Why can't we be like us

Be who you are and say what you feel. Because those who matter don't mind and those who mind don't matter.

Friss topikok

Címkék

alaptörvény (1) alfahír (1) alkohol (1) alkotmány (1) álszent (1) angol (1) ATV (1) Aylan (1) Bajnai Gordon (1) Balogh Gábor (1) bank (1) Barátok közt (1) Bayer Zsolt (2) Bencsik Gábor (1) Beppe Grillo (1) Bilderberg (1) blaszfémia (1) bográcsgulyás (1) Bohár Dániel (1) Brian élete (1) buzilobbi (1) Célpont (1) Charile Hebdo (2) CIA (1) cigány (1) cinizmus (1) Clark Ádám tér (1) David Cameron (1) demokrácia (2) demokratikus választás (1) denevér (1) dependent contractor (1) DK (1) dohányzás (1) dongó (1) Dopeman (1) drogprevenció (1) drogszűrés (1) drón (2) Együtt (1) értékelő (1) EU (1) Európa balekjai (1) euroszkepticizmus (1) Fabriczi Kováts Mihály (1) facebook közlemény (1) fasizmus (1) fehérjehalmaz (1) fékek és ellensúlyok (1) fidesz (5) Fidesz (8) finanszírozás (1) foci (1) forrás (1) Forza Italia (1) found footage (1) futball (1) Garibaldi (1) geci (1) gyűlöletbeszéd (1) gyurcsány (1) háború (1) halálozási ráta (1) hányinger (1) hasonlat (1) híradó (2) HírTV (1) hitelezés (1) humor (2) Hypós Feri (1) Ideglelés (1) illiberalizmus (5) Index (1) internetadó (1) irónia (2) istenkáromlás (1) Je suis Charlie (1) jobbik (1) jog (1) jogállamiság (3) József Nádor tér (1) Juhász Péter (1) kábítószer (1) kábítószerfogyasztás (1) KEHI (1) kétharmad (1) kétharmados felhatalmazás (1) Kim Dzsong Un (1) kirekesztés (1) Kisberk Szabolcs (1) kitalicskázás (1) kitiltás (1) kitüntetés (1) Kocsis Máté (1) kommunizmus (1) konzultáció (1) korrupció (2) Kósa Lajos (1) Kossuth tér (1) Kövér László (1) közfelháborodás napja (1) Krasznahorkai Emma (1) Kunfalvi Nóra (1) Lega Nord (1) legitimáció (1) levél (1) liberális (3) liberális detektor (1) liberalizmus (3) lmp (1) Losonczi Kata (1) lovagkereszt (1) magyar foci (1) Magyar Hírlap (1) Magyar Krónika (1) Marie Le Pen (1) MBA (1) melegfelvonulás (1) menekült (1) Mészáros Lőrinc (1) millenáris (1) Monty Python (1) mszp (2) munka (1) munkaalapú társadalom (1) munkajog (1) munkáltató (1) munkavállaló (1) NAV (2) NAV botrány (1) NB1 (1) NBA (1) nemzeti (1) Nigel Farage (1) Norvég Civil Támogatási Alap (1) nyelvtanulás (1) oktatás (1) Olaszország (1) Oliver Stone (1) önkormányzati választás (1) Orbán Gáspár (1) Orbán Ráhel (1) Orbán Viktor (11) összeesküvés elmélet (1) Palvin Barbara (1) párbeszéd (1) parlament (1) politika (6) populizmus (2) pride (1) proli (1) rasszizmus (1) Rogán Antal (1) RTL Klub (2) sajtószabadság (1) segítségnyújtás elmulasztása (1) Semjén Zsolt (1) Silvio Berlusconi (1) Simicska Lajos (1) Skype (1) sperma (1) sportfinanszírozás (1) Svájci magánegyetem (1) Szabó Tímea (1) szatíra (2) Széchenyi Bank (1) Szijjártó Péter (1) Szúcs (1) Tállai András (1) társadalomkritika (1) Taxi (1) teleshop (1) tényfeltáró riport (1) tőke (1) tőkeemelés (1) tüntetés (7) Türr István (1) Tusványos (2) Uber (1) újságírói etika (1) Ukrajna (1) unortodox gazdaságpolitika (1) üzlet (1) Vágási Feri (1) vallás (1) Várady Zsolt (1) véleményszabadság (1) Viber (1) vicc (1) Vida Ildikó (2) WhatsApp (1) Címkefelhő

Te is az internetadó miatt rágtál be, igaz?

Dow Jones 2014.10.29. 12:30

Tegnap lezajlott az internetadó elleni tüntetés második felvonása is, mely konfirmálta, hogy széles körű ellenállás bontakozott ki nem csak az internetadó, hanem általánosságban a kormány politikájával szemben. Felemelő, lelkesítő, megnyugtató este volt. Egy olyan rezsimmel szemben léptek fel az emberek, amely már 2010 óta nemzetikeresztény köntösbe bújtatott maffiamódszerekkel játssza át a saját, ősmagyar kezére az országban fellelhető vagyontárgyakat. Lassan öt éve.

A 2014-es országgyűlési választások után aratott elsöprő Fidesz győzelem után naponta tettük fel magunknak a kérdést: Tényleg mi vagyunk imbecilek? Tényleg nem vagyunk képesek felfogni, milyen átkozott jó kis brigád is ez a Fidesz? Ok, hogy átírták a választási törvényt, de még nekik lejtő pályán, kettős emberhátrányban is Taskentig kellett volna zavarni őket.

Most pedig azt a kérdést teszem fel, hogy miért pont most? Mi a búbánatos istennyila történt a többek között az internetadót is tartalmazó salátatörvény benyújtásának pillanatában, ami akkora hullámot gerjesztett, hogy a József Nádor térig repített tízezreket pusztán egy facebook csoport igénybevételének segítségével?

Az eddig kapott válaszok az alábbiak:

  1. Ez az adó azért más, mint az eddigiek, mert ez már mindenkit érint.

Nem igaz. Ez az adó semmiben nem más, mint mondjuk a telekommunikációs szektorra kivetett különadók, amik miatt már akkor is mindenkinek fizetnie kell a kapcsolási díjat, ha a túloldalon épp senki sem veszi fel a telefont. Ez az adó semmiben nem más, mint a bankadó vagy a tranzakciós illeték, ami miatt mindenkinek megnövekedtek a banki költségei vagy éppen eltűntek a piacról az ingyenes készpénzfelvételt gyárilag tartalmazó bankszámlacsomagok. Ez az adó semmivel sem kevésbé igazságtalanabb, mint a vállalkozások számára előírt kötelező kamarai regisztrációs díj, amelyért cserébe annyit kapunk, hogy nem büntetnek meg a befizetés elmaradása miatt.

  1. Betelt a pohár. Az emberek eddig csendben tűrtek, de most elszakadt a cérna.

Az emberek eddig sem tűrtek csendben. Kisebb-nagyobb megmozdulások folyamatosan voltak. Elég csak az Origo főszerkesztőjének kirúgására vagy a német megszállási emlékmű problémájára gondolni. A Clark Ádám tér sem tegnap látott először kormányellenes tüntetést, ugyanitt döntötték le Orbán Viktor celluloid szobrát is. Más kérdés, hogy az egészből nagyjából annyi marad meg, hogy Dopeman focizik a szobor fejével. Voltak demonstrációk, de ha fejre álltunk, akkor sem sikerült nagy tömegeket mozgósítani és teljes egyetértésben skandálni, hogy „Viktor takarodj”.

  1. Az USA által alkalmazott kitiltásokban kell keresni az elégedetlenség valódi okát, az internetadó csak ezt eszkalálta.

A kitiltási botránynak nyilvánvalóan hatása van a jelenlegi helyzetre, de ha az emberek valójában emiatt mennének ki az utcára, akkor nyilván erről is beszélnének, ezt kiabálnák. Ehelyett az internetadó ellen tiltakozik mindenki. Nem lebecsülve a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb diplomáciai botrányának jelentőségét, mégsem érzem úgy, hogy ez lenne a valódi mozgatórugó.

De ha ez sem, akkor mégis mi?

A megoldás majd kiüti a szemünket:

RTL KLUB

A Fideszen kívül az egyetlen olyan hang ebben az országban, amelyre már évek óta mindenki figyel és mindenkihez eljut. A reklámadó bevezetéséig nem állt érdekükben híradót csinálni. Aztán jött az ország jogtörténeti szemétdombjának ékköve, a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény és az RTL Klub megmutatta, hogy a Pentagont is két vállra fekteti, ha hírszerzésről van szó. Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata többé már nem csak legenda, Szijjartó Peti medencéjének klóros szagát szinte érezzük, Kósa Lajos óbudai villájához pedig lassan 3D animációt is kapunk.

Az RTL Klub képes arra is, hogy a számunkra rémes emlékeket felidéző osztrák falu, Schwechat nevének hallatán a magyar ember a történelem során először mosolyra derüljön, miközben Vida Ildikó NAV elnök szánalmas menekülését nézi és pofátlan, pökhendi válaszait hallgatja.

Az RTL Klub reklámadó előtti híradójáig csak annyi ember ment ki a különböző tüntetésekre, amennyihez a különböző kisebb médiákon keresztül eljutott a Fidesz korrupt működésének a híre. A demonstrálók száma pont akkora arányban nőtt meg, amekkora a különbség az RTL Klub és az ATV nézettsége között. Orbán Viktor szembeszállt a saját fegyverével, a médiával, és úgy tűnik eltaktikázta magát.

A következő csapás az kell legyen, hogy a Barátok Köztben Berényi Miki trafikját az állam koncesszióba adja Bartha Zsoltnak. Végleg megszabadulnánk a Fidesztől.

Címkék: fidesz híradó tüntetés kitiltás internetadó Orbán Viktor Kósa Lajos Barátok közt Szijjártó Péter RTL Klub Dopeman Clark Ádám tér Mészáros Lőrinc József Nádor tér Vida Ildikó NAV botrány

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://likeus.blog.hu/api/trackback/id/tr146843807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak beugrottam 2014.10.29. 13:11:24

Speciel én a 2. pont miatt mentem ki .(És nem egyedül voltam ezzel a véleménnyel.Retekklubbot meg akkor láttam utoljára amikor az anyátok közt 0. része ment:-))
süti beállítások módosítása